Compania Națională Poșta Română a anunțat că va permite clienților acces total la serviciul universal în toate subunitățile poștale, în condiții de siguranță, în contextul suplimentării măsurilor de limitare a răspândirii infectării cu SARS-Cov-2.
Guvernul a emis luni o nouă hotărâre de guvern prin care stabilește mai multe excepții de la obligativitatea certificatului verde pentru accesul în centre comerciale sau în instituții publice.

Poșta Română afirmă că este exceptată de la prevederile ce instituie obligativitatea prezentării certificatului verde, prin natura activității sale de furnizor de servicii poștale universale. „Toți clienții Poștei Române, care au probleme de rezolvat la oficiile poștale, pot intra în incinta subunităților noastre fără a prezenta certificatul verde. Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile așa cum au făcut-o și până acum! Așadar, la intrarea în oficii, nu solicităm prezentarea certificatului verde, prin care să faceți dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul transmis, luni, de Poșta Română.
Compania recomandă, totodată, purtarea în mod corect a măştii de protecţie, care trebuie să acopere gura şi nasul, dezinfectarea mâinilor, atât la intrare, cât şi la ieşire, folosind dezinfectantul pus la dispoziţie în incinta subunităţii poştale, respectarea regulii de prezenţă a unei singure persoane în incinta oficiului, precum şi respectarea distanţării sociale, de cel puţin 2 metri între persoane, atunci când se aşteaptă la intrare.
"Toate aceste măsuri sunt luate pentru a proteja sănătatea dumneavoastră şi pe a colegilor noştri. Împreună, cu responsabilitate şi conformare, vom pune capăt pandemiei", au transmis reprezentanții Poştei Române.