Ziua Armatei Române, eveniment care se sărbătorește în fiecare an în data de 25 octombrie, când s-a reușit eliberarea întregului teritoriu de sub ocupaţia germano-maghiară şi anularea consecinţelor dictatului de la Viena din 30 august 1940, a fost marcată și la Suceava.

Reprezentanții Prefecturii Suceava, ai Consiliului Județean și ai Primăriei Suceava, alături de cei ai instituțiilor militare din județ, au participat la o ceremonie organizată la Monumentul Eroilor din Cimitirul Pacea, unde au depus coroane de flori.

“În fiecare an, pe data de 25 octombrie, sărbătorim această zi, în care sunt omagiați ostașii români care s-au sacrificat pe parcursul întregii istorii militare a țării, dar și militarii care își fac datoria în teatrele de operațiuni din diferite țări ale lumii sau în câmpurile de aplicații din țară.

Nu trebuie să uităm efortul depus de armată și în gestionarea pandemiei de COVID-19.

Poate și de aceea astăzi Armata Română şi Biserica Ortodoxă conduc în topul încrederii și respectului din partea populației.

La mulţi ani Armatei Române! La mulți ani, România!”, este mesajul transmis de primarul Sucevei, Ion Lungu.

“Eroi au fost, eroi sunt încă

 Și-or fi în neamul românesc!

25 octombrie, Ziua Armatei Române, ziua în care rememorăm patriotismul, vitejia și sacrificiul suprem dovedite de fiecare militar român.

Să îi prețuim și să fim recunoscători celor care s-au jertfit pentru noi și țara noastră, dar și celor care continuă să stea drepți și poartă cu mândrie în dreptul inimii România, militarii români. La mulți ani Armatei Române!

La mulți ani tuturor militarilor români!”, a spus și viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

Ziua Armatei României este marcată prin arborarea Drapelului naţional la sediile instituţiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi prin organizarea de ceremonii militare şi activităţi comemorative.