Doi bărbați care se aflau la volan deși nu aveau dreptul de a conduce au fost prinși de polițiști și s-au ales cu dosare penale după ce au fost înregistrați de radare cu viteze peste limitele legale.

Într-un prim caz, pe 24 octombrie, în jurul orei 3.00 din noapte, un echipaj de la Serviciul Rutier Suceava a înregistrat pe DN 17, la Stroiești, o mașină care circula cu 106 km/h în localitate.

În urma verificării bazei de date s-a constatat că cel de la volan nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Într-un alt caz, pe 24 octombrie, în jur de ora 17:20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni a oprit pe DN 15C, în localitatea Boroaia, un autoturism condus cu viteza de 87 km/h, pe un sector cu limita maximă admisă de 50 km/h.

De la o amendă pentru depășirea limitei de viteză, polițiștii au ajuns la concluzia că este vorba de caz penal.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul de la volan are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier. Conducerea cu permisul suspendat intră la aceeași infracțiune. 

În ambele cazuri, polițiștii au deschis dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.