Plimbările cu Mocănița Huțulca în ținuturile feerice de pe Valea Moldoviței au mare căutare în această perioadă, când Bucovina este plină de turiști ajunși aici de pretutindeni. Ninsorile abundente din perioada Crăciunului au creat un traseu pe cât de pitoresc, pe atât de plin de aventură pentru cei care pășesc pe aceste meleaguri. De aceea, reprezentanții Mocăniței Huțulca de la Moldovița s-au pregătit cu sârguință și mult efort pentru acoperirea cererii mari de plimbări în lumea zăpezilor, zăpezi abundente nevăzute de ani buni pe traseul trenulețului de munte.

Trei locomotive ascunse în aburi și 24 de vagoane cu pitorești sobe de încălzire cu lemne pornesc la drum în fiecare zi din Gara Moldovița, pe un traseu de basm de 12 kilometri până în centru localității Argel. Aici turiștii sunt așteptați cu un bogat meniu bucovinean format din mâncăruri alese, pregătite care mai de care mai rustic, cu dulciuri și băuturi de sezon. Când locomotiva este gata pregătită cu lemne și apă, drumul de întoarcere privit din căldura vagoanelor cu geamuri aburite îi fascinează din nou pe cei care au ales Mocănița pentru o zi petrecută în Bucovina.

 

·        Trei curse zilnice în perioada sărbătorilor, până pe 9 ianuarie

Această perioadă de vârf cuprinde trei curse zilnice în inima muntelui, începând cu orele 10.00, 12.00 și 14.00. Biletele cu prețuri de 45 lei pentru adulți și 25 lei pentru copii pot fi procurate online sau de la casa de bilete existentă în incinta Gării Moldovița. Pentru bunul mers al lucrurilor, reprezentanții Mocăniței au adus personal suplimentar din alte zone de circulație a micilor trenulețe de munte, care să asigure o circulație fluentă a garniturilor.

Ninsorile din perioada Crăciunului au sporit spiritul de aventură al celor aflați în micile vagoane, calea ferată îngustă fiind uneori blocată de sulurile de zăpadă aruncate de sărărițele care deszăpezeau drumul. Din păcate, unii turiști aflați în chingile timpului și în frumoasele zile de concediu au fost nemulțumiți de întârzierile acumulate pe traseu.

Frumoasa zonă a Văii Moldoviței își așteaptă în aceste zile turiștii dornici de plimbare, într-una dintre cele mai atractive activități turistice din munții Bucovinei.