Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, le-a trimis o scrisoare copiilor de la Bogdănești, ca răspuns la mesajul lor de recunoștință pentru toate activitățile din cadrul programului „Școala de duminică” și nu numai.

Copiii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești care participă și la Școala de Duminică din Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, coordonați de preoteasa  Nicoleta Ursuțu, profesoară de limba și literatura română și director al școlii, i-au scris Înaltpreasfințitului Calinic, de sărbători, ca să-i împărtășească experiențele lor de învățare din toate programele și proiectele inițiate, susținute sau care au avut binecuvântare de la arhiepiscop.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic le-a trimis o scrisoare de răspuns, prima de acest fel din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, scrisoare pe care o redăm integral: „Dragii mei, Gândurile voastre m-au surprins și m-au bucurat, deopotrivă. Îmi vorbiți despre reușita Școlii de Duminică, însă – vă mărturisesc – nu-mi sunt deloc necunoscute nici alte împliniri ale voastre din Școala de vară <Copii la altar>, din programul <Biblia călătoare și sfințitoare> sau din <Olimpiadele faptelor bune> și nici Biserica vie, a <copiilor cu viorile>, din Bogdănești. Mă bucur să descopăr că iubiți în aceeași măsură și Biserica, și Școala și apreciez dedicarea, creativitatea și statornicia voastră în a-L mărturisi pe Mântuitorul Hristos. Vă îndemn să vă împrieteniți mai mult și mai mult cu textul scripturistic, așa cum îmi spuneți că se întâmplă – deja, să creșteți frumos în fapte bune și în grija față de cei de lângă voi și să vă încredeți în puterea rugăciunii, cea care poate face ca sufletul nostru să devină o adevărată Biserică, Biserica lui Dumnezeu. Vă îmbrățișez cu dragoste părintească pe toți, † Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților”.

Am întrebat-o și pe prof. Daniela Ceredeev, coordonator de program „Școala de duminică”, ce părere are despre gestul copiilor și scrisoarea adresată lor de către Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. „Mi se pare o lecție frumoasă de recunoștință pe care ne-o dau copiii și o dovadă de grijă părintească din partea Vlădicului”, ne-a spus prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru disciplina religie, care a completat că în programul „Școala de duminică”, un program complementar, de tip educațional-catehetic, în cadrul parteneriatului Școală-Biserică, inițiat de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, chiriarhul locului, şi coordonat de către Sectorul educațional-teologic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, sunt înscrise zeci de școli de duminică-pilot din tot județul și centre de tineret.

Tot inspectorul școlar a completat că la Bogdănești, în Școala de duminică din Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, copiii deprind alte și alte lecții despre slujirea și trăirea unor valori ce le făgăduiesc „că-și pot crește aripile în timpul zborului”. „Știu bine povestea copiilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești, pentru că mi-e povestită adeseori, cu entuziasmul cuminte al profesorului ce-și află înveșnicirea și prin reușitele copiilor și tinerilor ce i-au fost încredințați spre călăuzire chiar de către Desăvârșitul Învățător, de la doamna preoteasă Nicoleta Ursuțu”, s-a destăinuit prof. Daniela Ceredeev.