Pe pagina de Facebook a Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) va avea loc joi, 30 decembrie 2021, la ora 20:00, premiera piesei de teatru „Oleacă din raiul tinerilor”, a patra piesă de teatru creată de tinerii ATOS. Piesa de teatru, după cum ne-a spus părintele Justinian Cojocar, este despre „tineri străini din Europa întreagă, veniți într-un schimb de experiență la Suceava, tineri care se întâlnesc cu tinerii ATOS și cu mine, în curtea bisericii Sfinții «Apostoli Petru și Pavel» din Sfântu Ilie. Dialogul este grozav, în limba română, în engleză, oleacă din franceză, germană, spaniolă și mesajul transmis este că granițele dispar când este dragoste de frumos, înțelegere și pasiuni comune”.

Prin această piesă, tinerii ATOS le „vorbesc” tinerilor străini, de pretutindeni, despre tradiția creștină răsăriteană, „ce frumos este să îți trăiești tinerețea dacă îl ai pe Dumnezeu în suflet și în inimă”.

Evenimentul online de pe 30 decembrie are două părți. Dacă în prima parte a evenimentului online va fi premiera piesei de teatru creată de tineri, în partea a doua va fi prezentat Atelierul de Creație Tehnică al Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) și rodul muncii de trei luni de zile al tinerilor voluntari: „machetă de biserică, interior-exterior, cu turn și curte, cu automatizare, panou comandă electric de unde se aprind candelele, luminile exterioare și de unde se bat clopotele”. Nu uitați! Un eveniment de suflet care merită urmărit joi, 30 decembrie 2021, la ora 20:00, pe pagina de Facebook a Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS).