Voluntarii Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) au ajuns cu daruri, și în acest an, la zeci de copii și tineri necăjiți din județ. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei” și a pr. Justinian Remus Cojocar, care de fiecare dată se mobilizează și organizează acțiuni „în slujba binelui”.

Înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului, 39 de copii și tineri din Grămești și Dumbrăveni au primit daruri în cadrul campaniei umanitare inițiată de Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” și ATOS.

Alte 60 de familii necăjite (cu mulți copii, bătrâni, bolnavi) au primit alimente pentru sărbătorile de iarnă. Tinerii voluntari au cutreierat, pe 23 decembrie, comuna Mușenița cu satele Climăuți, Baineț, Vicșani, Băncești și Vășcăuți, localități aflate la frontiera României cu Ucraina. Această acțiune de ajutorare a fost inițiată de Maria Cernovschi, părintele Justinian Cojocar, tinerii voluntari ATOS și alți oameni de bine care s-au alăturat acțiunii umanitare.

Fiind perioada colindelor, tinerii ATOS au vizitat și colindat „case de gospodari” din municipiul Suceava, satele Lisaura, Tișăuți, Ipotești și Dumbrăveni, vestind Nașterea Mântuitorului oamenilor adunați la biserică, la școli, la căminele culturale, la monumente ale eroilor neamului, iar, la final, l-au colindat acasă pe părintele Justinian Cojocar.

 

  • Concert de colinde, ediția a XIII-a

 

Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” a organizat, pe 26 decembrie, a treisprezecea ediție a Concertului Extraordinar de Colinde, eveniment organizat online, transmis pe pagina de Facebook ATOS Suceava. Au concertat: Corul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), Corul „Străjerii din Bucșoaia” – Filiala ATOS Bucșoaia, Corul de copii și tineri – Parohia Pătrăuți, Grupul Psaltic „Sfântul Mitropolit Dosoftei” al Seminarului Teologic Suceava și Cvartetul Clasei a 10-a B de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

După cum ne-a spus părintele Justinian Cojocar, au fost implicați aproximativ 170 de tineri din 70 de parohii ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților: „A fost un eveniment de mare succes, a fost urmărit online și apreciat de mulți oameni. Ne-a bucurat tare că s-a distribuit cu bucurie pentru ca să asculte cât mai mulți oameni colindele din glasurile tinerilor creștini”

 

  • Ajutor pentru 460 de copii și tineri cu rezultate deosebite la învățătură și la concursurile școlare

 

Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” sprijină de aproape 14 ani difuzarea Emisiunii Religioase „Iubi-Te-Voi Doamne!” de la postul regional de televiziune PlusTV Suceava, în cadrul căreia mulți tineri și copii excepționali au fost invitați și prin intermediul căreia mulți oameni au putut să fie alături de cei aflați în necaz.

De trei ani, Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” sprijină foarte mult și Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), această organizație cu multe centre de tineret în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. „Este un partener adevărat în desfășurarea împreună a frumoaselor și de folos proiecte și activități. Am înființat Asociația Culturală «Sfântul Mitropolit Dosoftei» în aprilie 2007 și au fost sprijiniți până acum 460 de copii și tineri cu rezultate deosebite la învățătură și la concursurile școlare, cei mai mulți dintre ei fiind necăjiți de-acasă, în lipsuri mari, unii orfani. La toate cele patru ediții ale Campaniei «Susține performanța», ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Suceava, Asociația a fost alături și s-a implicat ferm, cu dragoste și bucurie mare”, ne-a mai spus părintele Cojocar.