Inspectoratul de Poliție Județean Suceava reamintește șoferilor că există două rute alternative care pot fi folosite, în anumite condiții, atunci când traficul de pe DN 17 Suceava-Gura Humorului-Vatra Dornei devine infernal, cum s-a întâmplat în ultimele zile. Este vorba de variantele DN 17A Sadova – Palma – Sucevița – Marginea – Rădăuți către Siret sau către Suceava și DN 17B Vatra Dornei – Broșteni – Poiana Largului – jud. Neamț, de principiu cunoscute de localnici, mai puțin însă de turiști.

Este de așteptat ca ziua de duminică, 2 ianuarie, să fie din nou una cu valori foarte mari de trafic, având în vedere că turiștii se vor îndrepta în majoritate, în acea zi, spre case. De Crăciun, valorile mari de trafic s-au suprapus peste ninsorile abundente.

”Pentru asigurarea fluidității traficului rutier dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, peste 100 de polițiști rutieri și de ordine publică acționează zilnic în teren în această perioadă pe drumurile europene, naționale și județene. Pe unele segmente de drum circulația se desfășoară în condiții de iarnă astfel încât recomandăm șoferilor prudență și adoptarea unei maniere preventive în conducerea vehiculelor. Nu uitați de echiparea regulamentară a vehiculelor atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei! Legislația în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile. În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariției blocajelor rutiere cauzate de precipitaţii sau valorile sporite de trafic, adoptați o manieră civilizată, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşiri de coloane de autovehicule”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.