Două camioane cu lemn oprite de un echipaj de la Secția Rurală de Poliție Pojorâta au fost descoperite cu nereguli, unul dintre șoferi neavând deloc acte pe lemn, iar celălalt transportând o cantitate peste cea din acte.

S-a întâmplat miercuri dimineață, în jurul orei 10.00, când polițiștii de la Pojorâta efectuau un control pe linia combaterii tăierilor ilegale de arbori.  Polițiștii au oprit pentru control două autoutilitare marca MAN, care se deplasau pe drumul județean dinspre comuna Fundu Moldovei spre Pojorâta.

Vehiculele cu lemn erau conduse de localnici din satul Colacu, comuna Fundu Moldovei.

Unul transporta lemn foc specia mesteacăn, de diferite diametre și lungimi, însă nu avea vreun document de transport.

Al doilea șofer transporta conform avizului de însoțire cantitatea de 6,35 mc lemn rotund specia molid. Polițiștii au constatat că sunt suspiciuni cu privire la o posibilă diferență între cantitatea transportată și cea înscrisă în avizul de însoțire.

Ambele camioane au fost conduse la Atelierul de Producție Sadova, unde materialul lemnos transportat a fost inventariat. La mașina care avea acte s-a constatat că era transportată în plus o cantitate de 1,28 mc fața de cea înscrisă în avizul de însoțire.

Șoferul a fost amendat cu 2.000 de lei, iar cantitatea de lemn în plus a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Pojorâta.

În cazul transportului fără documente a rezultat că este vorba de o cantitate de 5,94 mc material lemnos, lemn foc specia mesteacăn.

Amenda pentru acest șofer a fost de 4.000 de lei, în baza Legii 171/2010, privind contravențiile silvice.

Cantitatea de 5,94 mc a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Pojorâta.