Polițiștii suceveni au continuat acțiunile în forță dispuse zilnic în cadrul planului „Foc de Artificii”, care urmărește confiscarea unor cantități cât mai mari de materiale pirotehnice interzise, dar scoase la vânzare în această perioadă.

Miercuri, 29 decembrie, în urma unor acțiuni flagrante, au fost confiscate peste 170 de kilograme de materiale pirotehnice, la Rădăuți și Suceava.

Miercuri, în jurul orei 10.30, polițiștii de la Secția Burdujeni s-au deplasat în parcarea centrului comercial Egros, având informații despre un bărbat care deține materiale pirotehnice în vederea vânzării.

Polițiștii au identificat un bărbat care avea asupra sa mai multe pungi de plastic și care inițial a lăsat plasele jos, încercând să le abandoneze. Polițiștii au constatat că este vorba de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Timișești, județul Neamț, care deținea diferite baterii de artificii.

După inventariere a rezultat cantitatea totală de 47 de kilograme produse pirotehnice, categoriile F2, F3 și P 1.

Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept” și au confiscat materialele.

Tot miercuri dimineață, polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au surprins în flagrant, în Piața Agroalimentară Rădăuți, un localnic care oferea spre vânzare baterii de artificii. S-a constatat că este vorba de aproximativ 30 de kilograme de artificii, din categoria F2.   

O a treia captură din ziua de miercuri, 29 decembrie, cea mai consistentă, a fost făcută tot la Rădăuți, în zona Bazarului, în parcarea Piața Unirii. Un alt localnic din Rădăuți a fost depistat de polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean în timp ce oferea spre vânzare articole pirotehnice din interiorul autoturismului său.  

În urma inventarierii bunurilor, în autoturism au fost identificate 18.561 de articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F3, în cantitate de 101 kilograme.

Și în aceste cazuri de la Rădăuți măsurile sunt aceleași, dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ,,efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept” și confiscarea întregii cantități de materiale pirotehnice.