Recensământul populației, desfășurat în prima etapă online, prin autorecenzare sau autorecenzare asistată, a prins avânt săptămâna trecută.

La nivelul municipiului Suceava, creșterea numărului formularelor de autorecenzare completate a fost de aproape 50% de la o săptămână la alta.

Mai exact, miercuri, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că 44,80% din populație s-a autorecenzat, procentul fiind peste media județeană, care este de 38,4%.

Cu o săptămână înainte, edilul sucevean anunțase că 30,1% din populație se autorecenzase, iar termenul limită expira în câteva zile, pe 15 mai.

Între timp, Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunțat prelungirea perioadei de autorecenzare în cazul recensământului 2021. Astfel, platforma de autorecenzare va fi deschisă până vineri, 27 mai, iar vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

În acest context, Ion Lungu a făcut din nou apel către cetățeni să se autorecenzeze,  amenționând că este un lucru benefic pentru comunitate, pentru că de rezultatul recensământului depind și fondurile care vin de la bugetul de stat, iar în plus, cei care se autorecenzează beneficiază de o zi liberă de la serviciu.