Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava își schimbă componența, după ce consilierul județean Vasile Tofan a demisionat din funcția de reprezentant titular al deliberativului județean, ca urmare a alegerii sale în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. Vasile Tofan a demisionat din CA în data de 13 mai a.c., a doua zi după ce a fost ales vicepreședinte al CJ Suceava.  El și consilierul județean Ioan Bădeliță, care este și președinte al CA, au fost aleși reprezentanți titulari, iar  consilierii județeni Gabriel Harja și Cristina Bucșă, reprezentanți supleanți.

Alegerea noului membru în Consiliul de Administrație al spitalului va avea loc în cadrul ședinței din 30 mai a.c.. Una dintre sarcinile pe care CA le va avea în perioada următoare este organizarea concursului pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Județean de Urgență Suceava, care ar trebui să aibă loc până în data de 15 iulie a.c.. 

Menționăm că în comisiile de specialitate în care a fost membru, în calitate de consilier județean, vicepreședintele CJ Vasile Tofan urmează să fie înlocuit tot în ședința din 30 mai, de colegul său de partid Dumitru Berar, care  a depus jurământul în funcția de consilier în ședința din 12 mai a.c.. Dumitru Berar va face astfel parte din Comisia de sănătate, din Comisia juridică și din Comisia de buget-finanțe.  Conform legii, comisiile au atribuții de analiză a proiectelor de hotărâre în domeniul lor de activitate și de întocmire a avizelor asupra proiectelor, respectiv asupra problemelor analizate, pe care le prezintă consiliului județean.  Berar este de profesie inginer mecanic, lucrează la SC Bermas SA Suceava și locuiește în comuna Udești.