În baza parteneriatului cu Rotary Club Fălticeni, la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” din Fălticeni se derulează proiectul educațional „Ora de lectură”, care cuprinde ateliere săptămânale de lectură și de scriere creativă, activități recreative organizate după cursuri.

Directorul școlii, prof. dr. Marius-Claudiu Pintilii, ne-a spus că implementarea proiectului pornește de la premisa că dezvoltarea competenței de lectură este esențială pentru dezvoltarea tuturor celorlalte competențe generale și specifice ale elevilor.

În această direcție, s-a urmărit crearea, în cadrul bibliotecii școlii, a unui spațiu adecvat pentru desfășurarea unor activități atractive de lectură. Cu sprijinul financiar al Rotary Club Fălticeni (8.500 de lei), a fost amenajată o sală de lectură pe placul elevilor, cu mobilier modular (măsuțe cu scaune) și fotolii tip puf. În plus, datorită susținerii Primăriei Fălticeni, fondul de carte al bibliotecii școlii a fost completat în ultimii doi ani cu volume captivante, menite să trezească interesul pentru lectură al copiilor.

Prof. dr. Marius-Claudiu Pintilii a mai completat: „Lectura trebuie să reprezinte un proces continuu de învățare experiențială, de dezvoltare personală. În prezent, când cei mici sunt tot mai atrași de rețelele de socializare și de jocurile online, trebuie să identificăm soluții potrivite pentru a-i determina să citească de plăcere, nu din obligație. Tocmai de aceea, la nivelul Școlii Gimnaziale <Ioan Ciurea> din Fălticeni, dorim să creăm contexte variate de învățare axate pe dezvoltarea competenței de lectură. Le mulțumim partenerilor noștri de la Rotary Club Fălticeni și autorităților locale pentru susținerea unor astfel de proiecte educaționale atât de necesare pentru elevii noștri și pentru comunitatea fălticeneană în general.”