Între 25 și 29 mai, la Bacău, se va desfășura turneul final al Campionatului Național de handbal pentru juniori I, unde s-au calificat cele mai bune opt echipe din țară. Între acestea se află și formația Clubului Sportiv Universitar din Suceava, care este neînvinsă în actualul sezon competițional. Trupa pregătită de Vasile Boca și Ioan Tcaciuc a fost repartizată în Grupa A, acolo unde va întâlni pe rând echipele CS Medgidia (miercuri, ora 09.45), Potaissa Turda (joi, ora 12.00) şi CSM Focșani (vineri, ora 12.00).

Din Grupa B fac parte formațiile Politehnica Timișoara, CSS 2 Baia Mare, CSM București și CSS Odorheiu Secuiesc.

Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica în semifinale, care vor avea loc sâmbătă.

CSU din Suceava se va baza la turneul final pe următorul lot de jucători: Dragoș Podovei, Florin Sîrghie - Daniel Stanciuc, Alexandru Reuț, Bogdan Niculaie, Adi Hreceniuc, Codrin Radu, Andrei Rață, Codrin Dascălu, Cătălin Zarițchi, Ștefan Armanu, Sorin Grigore, Claudiu Stejar, Ionuț Fetcu, Alexandru Focșăneanu, Matei Tancău și Florin Drăgoi-David. Kinetoterapeut: Mihai Vornicu.

„Participăm la un turneu final extrem de puternic, probabil cel mai echilibrat din ultimii ani. Lupta pentru medalii va fi una acerbă! O să luam fiecare joc în parte și vom încerca să ne calificăm în semifinale, acolo unde e posibil orice”, a declarat antrenorul Vasile Boca.

Toate partidele din faza grupelor vor putea fi urmărite live pe pagina de facebook Asociația Județeană de Handbal Bacău. Jocurile de clasament, semifinalele și finalele vor fi transmise pe platforma tv.frh.ro.

Clubul Sportiv Universitar din Suceava vizează așadar cucerirea unei noi medalii la această ediție a campionatelor naționale prin formația de juniori I, după aurul cucerit de echipa de juniori II și argintul câștigat de juniorii III.