Puternicul incendiul izbucnit luni după-amiază pe strada 1 Mai din municipiul Fălticeni, amplificat de vântul puternic, a lăsat dezastru în urmă. Au fost afectate în total șase proprietăți, din care două la modul dezastruos, arzând casele de locuit, anexe și mașini.

Alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 17.40, iar la fața locului s-au deplasat pompierii militari de la Fălticeni și Suceava, plus echipaje voluntare de la Cornu Luncii și Baia, în total cu opt autospeciale cu apă.

Incendiul s-a propagat pe o suprafață de aproximativ 350-400 metri, creând foarte multă panică. Vântul și apropierea dintre locuințe a făcut ca incendiul să facă pagube foarte mari.

Incendiul a fost localizat totuși relativ repede de pompierii militari. S-a stabilit faptul că în urma incendiului au fost afectate șase proprietăți. La trei a fost vorba doar de geamuri sparte, la o a patra au ars un adăpost de animale, o bucătărie de vară și o anexă corp comun, în timp ce la două gospodării au ars casele de locuit și anexele.

Flăcările au mistuit extrem de multe bunuri, mobilier, electrocasnice, butelii de gaz sub presiune, biciclete, diverse scule pentru auto-gospodărire, două stive de cherestea de aprox. 25 mc și multe alte bunuri.

Focul a distrus în totalitate un autoturism Crysler și a afectat alte două.

Primele cercetări ale pompierilor indică drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului un scurtcircuit. 

Polițiștii de la Fălticeni au deschis și ei un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „distrugere din culpă”.