Asociația Institutul Bucovina, alături de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a găzduit, în perioada 18-24 mai, expoziția județeană de desene pe tema „România în spațiul european”.

Lucrările pun în lumină diversitatea culturală a țărilor UE și totodată, trag un semnal de alarmă cu privire la problemele de actualitate din spațiul european.

La invitația lansată de organizatori au răspuns afirmativ instituții educaționale precum Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Măicănești, județul Vrancea, alături de alte școli care au participat la cele șapte ediții ale concursului interjudețean de educație civică și voluntariat „Cetățean european”.

Elevii de liceu s-au bucurat de libertatea de a alege dintre mai multe secțiuni disponibile, în funcție de mesajul pe care au dorit să îl transmită: “România în Uniunea Europeană”, “Stop discriminării și inegalității sociale!”, “Călătorind  prin Europa”, “Drepturile cetățenilor europeni”, “Uniunea Europeană”, “Siguranța și integritatea spațiului Uniunii Europene”,  “Protecția mediului și problema energiei în Uniunea Europeană”.

Despre lucrările expuse în incinta Asociației Institutul Bucovina, prof. Tompea Petruța, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, susține că se remarcă prin „creativitatea, originalitatea, simțul umorului, spiritul critic, dar și empatia față de cei aflați în dificultate, dovedite de tinerii cetățeni europeni, care odată cu acest eveniment au avut ocazia de a-și face cunoscute opiniile. Le mulțumim colaboratorilor noștri de la Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina și în special domnului președinte Petru-Vasile Gafiuc, care întotdeauna ne-a fost alături atunci când am desfășurat un proiect benefic pentru comunitate“.

Pentru mai multe informații despre această inițiativă, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Petru Vasile Gafiuc – președintele organizației, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org. Puteți să vizitaţi pagina de Facebook: http://www.facebook.com/i.bucovina şi website-ul www.bucovinainstitute.org, unde sunt postate cele mai recente activități.