Modernizarea Pieței George Enescu (Piața Mică), care va avea inclusiv parcare subterană și adăpost pentru Apărarea civilă, este foarte aproape de finalizare, iar în luna iunie se dorește a fi dată în funcțiune.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut o nouă verificare în teren a stadiului lucrărilor, anunțând că în curând vor începe și lucrările de refacere a zonelor adiacente, precum strada Saturn.

„Am intrat în linie dreaptă cu finalizarea lucrărilor la Piața George Enescu, inclusiv cu parcarea subterană. Se lucrează la partea de finisaje.
În ședința de Consiliu Local din data de 26.05.2022 vom trece din domeniul privat în domeniul public al municipiului Suceava o suprafață de 108 mp pe strada Saturn, pentru a putea finaliza lucrările de modernizare a străzii până vom da în funcțiune piața. Totodată, sunt în curs de achiziție mesele noi pentru piață, în valoare de 353.000 de lei. Va fi o piață modernă, care va fi dată în funcțiune în luna iunie și care sunt convins că va fi apreciată de cetățenii din Cartierul George Enescu, dar și de toți cei care vor veni acolo, din alte zone”, a spus edilul Sucevei, Ion Lungu.

Valoarea lucrărilor de modernizare a Pieței George Enescu se ridică la 13.067.507,99 lei, investiția fiind realizată de municipalitate din fonduri proprii, inclusiv credite. Printre dotările nou introduse se numără două centrale termice, pentru asigurarea căldurii și apei calde, dar și două stații de încărcare pentru mașinile electrice, în parcarea subterană.