Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că proiectul pentru reabilitarea Palatului Administrativ din centrul Sucevei a intrat în linie dreaptă. Aceasta după ce Compania Națională de Investiții a publicat anunțul de participare pentru achiziție Proiectare, execuţie lucrări și asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții “Consolidare, restaurare, reabilitare și dotare Palat Administrativ". „Este foarte important și sper ca termenele prevăzute să poată fi respectate pentru a se finaliza lucrările și în cel mai scurt timp să se reia activitățile  în Palatul Administrativ”, a spus Gheorghe Flutur. El a amintit că prin Hotărârea Guvernului nr. 351 din data de 16 martie 2022 au fost  aprobați indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Consolidare, restaurare, reabilitare şi dotare Palat Administrativ, judeţul Suceava”, iar autoritatea contractantă este Compania Națională de Investiții. Flutur a explicat că obiectul achiziției este proiectarea, execuţia lucrărilor și asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții „Consolidare, restaurare, reabilitare și dotare Palat Administrativ”. 

Valoarea estimată a contractului este de 60,367 de milioane de euro, fără TVA și include cheltuieli pentru proiectare și asistență tehnică a proiectului, de 1,731 milioane de lei, și cheltuieli pentru investiția de bază, 57,339 milioane de lei.

Durata de realizare a investiției este de 22 luni, din care patru luni proiectarea și 18 luni execuția lucrărilor.

Palatul Administrativ din Suceava a fost grav afectat de un incendiu izbucnit în luna martie a anului 2020. La Palatul Administrativ sunt necesare lucrări de desfaceri pentru înlăturarea părților afectate, lucrări de consolidare a structurii de rezistență la nivelul planșeelor din lemn, al peretelui fronton, al coșurilor de fum și refacerea planșeului de lemn peste nivelul 2 cu un planșeu din beton armat, lucrări de refacere la nivelul acoperișului cu o șarpantă din structură metalică și învelitoare din țiglă ceramică, lucrări de finisaje interioare şi exterioare, refacerea tuturor instalațiilor electrice de curenți tari şi curenți slabi, sanitare și termice. Proiectul include și restaurarea componentelor artistice ale turnului cu ceas (mecanismul, elementele metalice și învelitoarea), iar acesta va conține pe fațada principală, pe lângă elemente decorative identificate în arhive, și Stema Bucovinei.