Procurorul Mihaela Mihai Popa va conduce Serviciul Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție și în următoarea perioadă. Decizia a fost luată de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, începând cu data de 25 mai 2022, ”până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”. Este a doua prelungire în funcția de șef al DNA Suceava, după cea din noiembrie 2021, când a expirat mandatul de trei ani. Mihaela Mihai Popa este din Botoşani şi a ajuns la conducerea DNA Suceava pe 1 aprilie 2014, fiind delegată pentru o perioadă de 6 luni, măsură administrativă care a fost prelungită cu alte 6 luni, pentru ca ulterior să câştige concursul organizat la Bucureşti. La expirarea primului mandat a mai fost delegată la conducerea DNA Suceava, iar ulterior, pe 27 noiembrie 2018, a obținut al doilea mandat de trei ani în fruntea acestei instituții.

Şefa DNA Suceava a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, iar ulterior, în 2003, a absolvit şi Institutul Naţional de Magistratură. După definitivat, a activat timp de un an ca magistrat la Judecătoria Botoşani, iar în 2004 a revenit în cadrul instituţiei Parchetelor. În 2008, a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, specializându-se pe linia investigării infracţiunilor de corupţie, iar din iulie 2012 a devenit prim-procuror al acestui Parchet.

De departe, cel mai important dosar instrumentat și finalizat parțial în mandatele petrecute în fruntea DNA Suceava este cel privind destructurarea așa numite ”fabrici de permise”. Este un caz cu o notorietate națională, atât prin prisma numărului mare de inculpați, cât mai ales prin sumele uriașe găsite la percheziții, inclusiv la o parte din angajații Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, acolo unde erau fraudate examenele pentru obținerea permisului de conducere pe bandă rulantă.