Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, Cristinel Silviu Crețu, a fost trimis în judecată de procurorii de la DNA Cluj-Napoca, conform unor 

informaţii neconfirmate încă oficial, dar credibile, în dosarul de luare de mită în care este acuzat că a primit șpagă de la omul de afaceri Ioan Vasile Rîpan, în calitate de denunțător.  

Dosarul va fi judecat la Suceava, instanța de fond fiind Tribunalul Suceava.

Un alt amănunt important, pe 31 mai se va judeca, la Tribunalul Cluj, o cerere de revocare a arestării preventive, formulată de avocații inculpatului. Se pare că Silviu Cristinel Crețu ar cere să fie pus în libertate motivat de recunoașterea faptelor.

Cristinel Silviu Crețu este în arest preventiv de la începutul lunii aprilie, după un flagrant realizat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Cluj. Fostul vicepreședinte al CJ Suceava este acuzat de o presupusă luare de mită, de 40.000 de euro. Conform unui comunicat al DNA, „la începutul lunii decembrie 2020, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp. Ulterior, în perioada 16-29 martie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava. În acest context, la data de 4 aprilie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava”.