În perioada 24-26 iunie vor fi organizate numeroase evenimente prin care vor fi marcate Zilele Sucevei, bugetul necesar finanțării acestora fiind aprobat în ședința de Consiliu Local de joi.

Inna, Andra, The Motans și Alexandra Cuza vor concerta în centrul Sucevei în zilele de 25 și 26 iunie, iar pentru iubitorii folclorului, va fi un spectacol de muzică populară pe 24 iunie, tot în Centru.

Conform proiectului de hotărâre inițiat de primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu viceprimarul Lucian Harșovschi, suma necesară pentru organizarea evenimentelor este de 500.000 de lei plus TVA.

„Noi nu am mai făcut Zilele Orașului de 2 ani de zile, tinerii sunt doriți de evenimente, să participe la un spectacol de calitate. Cred că le oferim acest lucru, în mare parte, prin ceea ce am prins noi în program. Sigur, 500.000 de lei e mult și puțin în același timp, sunt comune care cheltuie banii ăștia.

Noi am fost mai economi întotdeauna și am încercat să obținem și sponsorizări”, a spus Ion Lungu, care a și precizat că o donație consistentă de 50.000 de lei, adică aproape 10.000 de euro, a fost făcută deja de către Ambro Suceava, ceea ce ar acoperi onorariul vedetei internaționale Inna.

Conform programului Zilelor Sucevei, în 24 iunie, se va organiza un concert de muzică populară, începând cu ora 16:00, pe esplanada Casei de Cultură.

Tot în 24 iunie se va organiza, în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, „Seara valorilor sucevene”, eveniment care va avea loc la Hotel Balada, începând cu ora 18:00.

În data de 25 iunie se va oficia o slujbă de pomenire a persoanelor care au decedat de Covid-19 în municipiul Suceava în perioada martie 2020 – iunie 2022.

Slujba se va oficia la Biserica „Sfântul Gheorghe” - Mirăuți din Suceava.

În data de 25 iunie, de la ora 19:30 este programat un spectacol de muzică ușoară pe esplanada Casei Culturii din Suceava cu Alexandra Cuza și Andra.

În seara de 26 iunie, începând cu ora 19:30, pe esplanada Casei Culturii vor concerta The Motans și Inna.

Seara se va încheia cu foc de artificii, în jurul orei 22.00.