Gruparea CSU din Suceava a avut un sezon 2021-2022 plin de realizări din punct de vedere handbalistic. La nivel de seniori, echipa pregătită de Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei a reușit să se mențină cu brio în primul eșalon al handbalului românesc. Publicul sucevean a trăit la maximum confruntările cu Dinamo, Steaua, Minaur, Potaissa sau Dobrogea Sud, când micuța sală de la Liceul cu Program Sportiv s-a dovedit neîncăpătoare.

În ceea ce privește sectorul juvenil, antrenorii Vasile Boca, Ioan Tcaciuc și Bogdan Șoldănescu au făcut o treabă strașnică. CSU din Suceava a reușit să se califice în finalele campionatelor naționale cu toate echipele de juniori, bilanțul fiind o medalie de aur (juniori II) și două de argint (juniori III), performanță care n-a mai fost reușită de mulți ani de un club din România. De aceea, nu este o surpriză că loturile naționale de cadeți și juniori ai României abundă de tineri handbaliști care se formează la Clubul Sportiv Universitar din Suceava. Mai mult, aceștia încep să bată și la poarta echipei mari conduse de Petru Ghervan. Căpitanul echipei naționale de juniori, Daniel Stanciuc, a împlinit deja doi ani de la debutul în Liga Zimbrilor, devenind un jucător de bază între timp, în vreme ce Cătălin Zarițchi, Ionuț Andreescu, Adrian Urdă și Albert Vizitiu fac parte și ei în lot.

Referitor la echipa de seniori, chiar dacă este perioadă de vacanță competițională, conducerea clubului lucrează pentru consolidarea lotului de jucători pentru ediția viitoare de campionat. În acest sens, au fost oficializate despărțirile de jucătorii Ștefan Grigoraș, Eduard Duman, Robert Furak și Alex Juverdianu. În contrapartidă, clubul a căzut de acord cu doi handbaliști foarte importanți, portarul Darius Makaria și coordonatorul de joc gruzin Irakli Kbilashvili, pentru prelungirea contractelor. De asemenea, CSU din Suceava a reușit să obțină încă de astă iarnă semnătura experimentatului Răzvan Gavriloaia, care vine să-și încheie cariera acasă, la echipa ce l-a lansat în handbalul mare, lotul „universitarilor” urmând să fie completat cu alți doi-trei jucători buni, care vor fi anunțați în zilele următoare.