Inițiativa de a marca Ziua Națională a Adopției, 2 iunie, s-a născut în anul 2014 și este menită să celebreze familiile care au dorit să ofere șansa unor copii care nu au avut parte de iubire parentală și de un mediu propice pentru dezvoltarea lor psihică, fizică și spirituală, să crească într-o familie iubitoare.

Când vorbim despre adopție, vorbim nu doar despre copii care cresc în sufletul părinților adoptivi, ci și despre adulți care își doresc să fie părinți. Acei adulți care, fără excepție, iubesc ceea ce fac. Ei formează oameni din copiii pe care îi cresc de multă vreme în suflet.

Anul acesta ne-am gândit să marcăm Ziua națională a adopției printr-o serbare a copiilor adoptați, care a avut ca temă ,,Fiecare cu talentul său”. Evenimentul a avut ca scop celebrarea creșterii copiilor în inima și casa unei familii prin adopție și promovarea unei imagini pozitive a adopției naționale și nu în ultimul rând de a conștientiza familiile care își doresc să adopte de faptul că mediul și educația sunt esențiale în dezvoltarea și educarea oricărui copil.

Copiii au cântat au dansat au spus poezii, fiecare străduindu-se să-și facă cunoscut talentul. Cu toții și-au demonstrat talentul încântând invitații prezenți la acțiune.

Cadourile pentru copii au constat într-o carte despre adopție oferită în dar chiar de autoarea acesteia, o mămică adoptivă, care a împărtășit împreună cu copiii și părinții acestora experiența adopției și dulciuri oferite de către fundația TE AUD ROMÂNIA.

Deja celebrii biscuiți ”Fabian” au fost dăruiți cu sprijinul Off Road Max Suceava, iar un simbolic buchet de flori a fost dăruit de către Asociația Multicare mămicii adoptive scriitoare, pentru care adopția reprezintă o misiune plină de iubire, care trebuie împărtășită cu cei din jur!

 

Le urăm tuturor copiilor adoptați, să se bucure de iubire și să crească oameni mari și împliniți!

La mulți ani!

 

 

Director executiv, Georgeta Nadia Crețuleac