Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a anunțat că centrul municipiului Suceava este pregătit pentru gala laureaților și concertul extraordinar susținut de Orchestra Metropolitană București din cadrul Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”, evenimente care vor avea loc sâmbăta aceasta. Niculai Barbă a spus că pe esplanada Casei de Cultură din centrul Sucevei au fost amplasate deja scaunele pentru spectatori și a fost montată o scenă impresionantă pe care vor avea loc spectacolele. „Pregătirile sunt în toi pentru Gala Laureaților și concertul extraordinar de sâmbătă. Iar dacă starea vremii va impune suntem pregătiți și cu planul B, evenimentele programate sâmbătă după-amiază urmând să aibă loc în sala mare a Casei de Cultură Suceava. Am demarat acest proiect al Festivalului Internațional Ciprian Porumbescu pe vremuri complicate, iar acum suntem pregătiți cu tot ce trebuie, să-l desfășurăm ținând cont de starea vremii”, a spus precizat Niculai Barbă.

Făcând referire la programul festivalului, Niculai Barbă a amintit că vineri, 3 iunie, începând cu ora 19:00, va avea loc recitalul extraordinar susținut de Cvartetul AD LIBITUM, în sala Teatrului "Matei Vișniec" din Suceava.

Sâmbătă, 4 iunie, de la ora 17:30, în centrul Sucevei va avea loc Gala Laureaților, iar de la ora 19:00, publicul este așteptat la concertul extraordinar al Orchestrei Metropolitane București, cu opereta „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu. Intrarea la toate spectacole este liberă.