Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava s-a alăturat Campaniei umanitare “Artiști români pentru artiști ucraineni”, urmând ca în data de 12 iunie, de la ora 19:00, să pună în scenă spectacolul „Întoarcerea acasă”, de Matei Vișniec, în regia lui Botond Nagy. Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări vor constitui  sprijin financiar pentru artiștii ucraineni care trec acum prin momente teribile.

Uniunea Teatrală din România, în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, a inițiat Campania umanitară “Artiști români pentru artiști ucraineni”, proiect de strângere de fonduri care se desfășoară în perioada 16 mai – 15 iunie.

În urma propunerii UNITER, 46 instituții culturale de stat și independente au răspuns favorabil apelului de a fi împreună, prin teatru, pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene.

În perioada 16 mai – 15 iunie instituțiile de cultură din România și Republica Moldova vor organizează spectacole lectură pe baza a 10 texte scrise de autori ucraineni, după declanșarea războiului din Ucraina (Andrii Bondarenko, Elena Astasieva, Igor Biliț, Irina Gareț, Liudmila Timoșenko, Maxim Kurocikin, Natalia Blok, Natalia Vorojbit, Oksana Savcenko, Tetiana Kițenko), în traducerea Ralucăi Rădulescu, sau programează spectacole din repertoriul propriu, donând încasările.

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se vor vira în contul special deschis de Asociația UNITER:

Fondul de Solidaritate Teatrală

RO22RNCB0072049712860086 BCR SECTOR 1 .

Biletele sunt puse în vânzare la casieria teatrului și online, pe www.blt.ro.

“Împreună pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene! Vă așteptăm, cu drag, la teatru!” este mesajul reprezentanților teatrului sucevean.