Meteorologii ANM au emis sâmbătă mai multe avertizări de tip cod galben, portocaliu și roșu, de furtuni produse de instabilitatea atmosferică, în aproape întreaga țară.

În cea mai mare parte din țară, de sâmbătă la amiază până duminică inclusiv, sunt valabile codurile galben și portocaliu, care se regasesc și pe teritoriul județului Suceava – jumătate și jumătate.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil din 30 iulie, ora 12:00 până pe 31 iulie, ora 22:00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată este valabil din 30 iulie, ora 12:00 până pe 31 iulie, ora 10:00.

În intervalul menționat în vestul, nord-vestul, centrul și sud-vestul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70...90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40...60 l/mp.

Cod roșu de intensificări puternice ale vântului, instabilitate atmosferică deosebit de accentuată a fost emis pentru data de 30 iulie, ora 15:00 – 30 iulie, ora 20:00, în zonele: județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor.

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor vor fi intervale scurte de timp în care local se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze de peste 90...100 km/h. Pe alocuri vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale (cantități de apă de peste 50 l/mp în perioade foarte scurte).