Echipa de handbal masculin a Universității „Ștefan cel Mare” continuă să performeze la cel mai înalt nivel, izbutind să câștige sâmbătă seară Jocurile Europene Universitare găzduite de orașul polonez Lodz. Este pentru a două oară când formația suceveană se încununează regina Europei, după succesul din 2017, de la Malaga (Spania), USV mai având în palmares și un loc trei, la Coimbra, în Portugalia, un an mai târziu.

În meciul decisiv pentru titlu, campioana studențească a României a dispus cu scorul de 36-31 (19-17) de reprezentanta Spaniei, Universitatea Granada. A fost un joc intens disputat, la capătul căruia determinarea handbaliștilor suceveni a făcut diferența.

Echipa suceveană a reprezentat cu succes culorile țării noastre, câștigând toate cele șase partide disputate în cadrul competiției, împotriva unor adversari din Israel, Cehia, Spania, Germania și Portugalia.

Un rezultat remarcabil, pentru care trebuie felicitați antrenorii Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei și cei 12 jucători care au dus greul competiției din Polonia: Darius Makaria, Ionuț Andreescu - Adrian Tîrzioru, Claudiu Lazurcă, Leonard Ștefan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa, Adrian Urdă și Alex Dascălu.

„Sunt bucuros pentru rezultat și nespus de mândru de atitudinea arătată de băieți, care au abordat competiția în cel mai profesionist mod cu putință, jucând cu maximă determinare. Și vă rog să mă credeți că nu a fost ușor, în special din punct de vedere fizic, fiind nevoiți să jucăm șase partide în șase zile consecutive. Din fericire am reușit să ne dozăm efortul, să trecem peste oboseala acumulată și nu putem fi decât mândri de munca noastră și de faptul că am reușit să aducem medaliile de aur la Suceava”, a declarat antrenorul Bogdan Șoldănescu.

Cel mai bun jucător al Jocurilor Europene Universitare de la Lodz a fost desemnat tot un handbalist de la Universitatea „Ștefan cel Mare”, organizatorii acordându-i această distincție căpitanului echipei sucevene, Adrian Tîrzioru.