Fostul internațional Dorin Goian, dar și Neculai Grosu, fost jucător de Liga I, ambii acum cu funcții importante la gruparea Foresta Suceava, au fost invitați speciali ai conducerii Primăriei Todirești la inaugurarea unui teren de sport de dimensiuni reduse în satul Costâna. Cei doi foști fotbaliști au legături strânse cu această comună, iar la fața locului au întâlnit și mulți cunoscuți. Dorin Goian și-a petrecut mai multe vacanțe de vară în Costâna, acolo unde părinții săi au locuit o perioadă de timp înainte de a se muta în Suceava. Neculai Grosu este născut în Soloneț, sat din componența comunei Todirești. Prezentarea celor doi fotbaliști a fost făcută de primarul Mugurel Bocancea, care a anunțat că un alt teren de dimensiuni reduse este aproape de a fi finalizat la Soloneț, iar pe viitor se intenționează edificarea altor două terenuri similare în Părhăuți și Todirești.

”Acest teren care are și nocturnă a costat 270.000 de lei, bani proveniți integral din bugetul Primăriei Todirești. Cel de la Soloneț costă 350.000 de lei pentru că are o altfel de suprafață, respectiv iarbă artificială. Pe viitor vrem să reînființăm echipa de fotbal de seniori, Avântul Todirești, iar copiii de azi ar putea face din această echipă când vor crește mai mari. Sper ca aceste două noi terenuri să fie un imbold pentru copii să facă mișcare, iar prezența lui Dorin Goian și a lui Neculai Grosu dorim să fie un exemplu de urmat pentru cât mai mulți tineri”, a arătat primarul Mugurel Bocancea.

Dorin Goian și-a adus aminte de vremurile când bătea mingea pe imașurile din Costâna și le-a spus copiilor că este foarte important să facă mișcare și sport. Un îndemn similar a lansat și Neculai Grosu, dar și viceprimarul comunei Todirești, Constantin Bejenar. La final, s-a organizat o sesiune foto și, așa cum era de așteptat, cel mai ”vânat” a fost ex-internaționalul Dorin Goian. Acesta, împreună cu Neculai Grosu, au dat și lovitura de start a primului meci disputat pe noul teren de sport din Costâna. Cei doi profesori de la școala din sat, Bogdan Ailincăi și Ionuț Giosu, au format mai multe echipe și au dat drumul meciurilor, iar bucuria celor mici spunea totul despre utilitatea unei astfel de investiții.