Colectivul  Colegiului Național „Dragoș Vodă” din Câmpulung  Moldovenesc anunță, cu profund  regret,  trecerea fulgerătoare la cele veșnice a distinsei profesoare Elena Murgu (născută Mândrilă). Profesoara de matematică Elena Murgu a fost un dascăl dedicat profesiei, elevilor, școlii, pe care a slujit-o aproape 40 de ani.

Pasionată de matematică, a călăuzit tineri pe drumul spinos al cunoașterii, a influențat destine. Cu o inimă deschisă, cu fermitate și blândețe, a format oameni, a inițiat în cariera didactică profesori debutanți, a îndreptat, a modelat, a dăruit din preaplinul sufletului și cunoștințelor sale. Profesoara Elena Murgu a transmis principii și valori morale, a ridicat activitatea didactică la nivel de artă, a pătruns în lumea ideilor abstracte, fără a pierde legătura cu viața.

Cu o cultură de specialitate și generală vastă, Elena Murgu a impresionat prin lectura bogată, de calitate și prin harul de povestitor al altor vremuri, pe care, din păcate, nu a mai avut timp să-l fructifice. Timp de peste 15 ani, director adjunct al Colegiul Național „Dragoș Vodă”, profesoara Elena Murgu a manifestat atașament față de bunele tradiții ale învățământului românesc, față de școala căreia i-a fost și elevă meritorie, capacitate de jertfă, arzând ca o lumânare pentru păstrarea direcției drepte într-o lume din ce în ce mai dezorientată. A apărat și prețuit în egală măsură pe fiecare coleg în parte, de multe ori luând asupra sa din slăbiciunile altora, iar din acest motiv a fost răsplătită cu dragoste, prețuire și atașament.

Prof. Elena Murgu face parte din categoria dascălilor și oamenilor de prestigiu, pe care i-a avut învățământul câmpulungean și bucovinean. Plecarea profesoarei spre o lume mai bună lasă un mare gol în urmă. „Rămas bun, doamnă profesoară, să aveți parte de lumină și de odihnă în paza lui Dumnezeu! Un ultim omagiu i se poate aduce la Biserica <Nașterea Maicii Domnului> (din lemn) din Câmpulung Moldovenesc, iar înmormântarea va avea loc joi, 11.08.2022, la ora 11:00”, transmite Colectivul  Colegiului Național „Dragoș Vodă” din Câmpulung  Moldovenesc.