La sfârșitul acestei săptămâni va începe ediția de campionat 2022-2023 a Ligii a III-a. Județul Suceava are trei reprezentante în acest eșalon valoric al fotbalului românesc, Foresta, Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni fiind repartizate, ca de obicei, în Seria I. „Balul” va deschis de FK Miercurea Ciuc 2 și Ceahlăul Piatra Neamț, care se vor întâlni, vineri, în primul meci al rundei întâi, restul partidelor fiind programate, sâmbătă, tot de la ora 18.00.

Bucovina Rădăuți va începe întrecerea din Seria I pe teren propriu, urmând să primească vizita formației pregătite de Tibor Selymes, Știința Miroslava. Foresta și Șomuz vor evolua în deplasare, urmând să se confrunte cu două nou-promovate. „Galben-verzii” vor juca cu vasluienii de la Rapid Brodoc, în vreme ce fălticenenii vor evolua pe terenul celor de la Viitorul Darabani.

Referitor la duelurile dintre echipele sucevene, acestea vor avea loc în etapele V-a (Șomuz – Foresta), a VI-a (Bucovina – Șomuz) și a IX-a (Foresta – Bucovina).

Competiția se va desfășura după aceleași criterii ca și în sezonul trecut. După încheierea sezonului regulat, primele patru clasate vor juca în play-off, iar ultimele șase în play-out. Echipele clasate pe primele două poziții la finalul play-off-ului se vor califica în semifinalele barajului de promovare, unde împerecherea se va face astfel: loc 1 Seria I – loc 2 Seria a II-a și loc 2 Seria I – loc 1 Seria a II-a.

Câștigătoarele acestor confruntări vor disputa ulterior, în dublă manșă, finala care va decide echipa ce va promova în eșalonul al doilea al fotbalului românesc.

Iată cum se prezintă programul primei runde:

Bucovina Rădăuți – Știința Miroslava
Rapid Brodoc – Foresta Suceava
FK Miercurea Ciuc 2 – Ceahlăul Piatra Neamț
Dante Botoșani – CSM Bacău
Viitorul Darabani – Șomuz Fălticeni