Polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au continuat cercetările într-un alt caz recent al unui șofer pericol public, prins, cum se întâmplă parcă tot mai des, după o urmărire în trafic. Vasile Ciotău, în vârstă de 48 de ani, din Frătăuții Vechi, a fost reținut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și refuzul de a se supune recoltării probelor biologice.

Vinerea trecută, în jurul orei 22.40, echipajul de la Secția Rurală Gălănești se afla în control trafic pe drumul comunal Frătăuții Vechi.

Polițiștii au făcut semnal de oprire șoferului unui autoturism Mercedes, care însă nu a oprit, ci a mărit viteza de deplasare, astfel că au plecat în urmărire.

Fugarul a virat pe un alt drum comunal, unde a oprit.   

Polițiștii din echipaj au consemnat că se aflau imediat în spate și au văzut cum bărbatul a sărit de pe scaunul din stânga, de la volan, pe scaunul din dreapta.

De altfel, bărbatul era singur în mașină și nu avea pe cine ”da vina” că a fost la volan. Bărbatul a refuzat orice cooperare cu agenții de poliție.

Polițiștii au stabilit ulterior că este vorba bărbatul în vârstă de 48 de ani, din Frătăuții Vechi, care are permisul de conducere reținut. Bărbatul a refuzat atât să sufle în etilotest, cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la Spitalul municipal Rădăuți.  Acesta și-a agravat practic situația penală cu acest refuz. 

Polițiștii au constatat un cumul de infracțiuni, astfel că, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, au continuat cercetările, miercuri, 24 august, fiind emisă ordonanța de reținere pentru 24 de ore.

Procurorul urma să decidă ce măsuri vor fi luate mai departe, cea mai probabilă fiind cea de plasare sub control judiciar.