Festivitatea deschiderii anului școlar 2022-2023 de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a fost evenimentul de „Bun venit” pentru cei 168 de boboci din acest an.

În total, cei 525 de elevi militari au pășit optimiști și mândri în noul an școlar, urcând astfel încă o treaptă spre o carieră militară de succes.

Pentru elevii de clasa a IX-a, procesul de selecție pentru examenul de admitere a fost foarte solicitant, iar acum au făcut primii pași în cadență. Colegii mai mari au venit cu forțe proaspete după o vacanță bine meritată și au trăit bucuria revederii.

La eveniment au participat locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre - generalul maior Cristian Daniel Dan, deputatul Lucian Florin Pușcașu, colonel Cornel Traian Scurt - comandantul Brigăzii 81 Mecanizate „General Grigore Bălan”, colonel Viorela Ghica Cucerca - reprezentant al Statului Major al Apărării etc.

 

·       Mesaje de încurajare

 

Comandantul instituției, colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici, a transmis elevilor de clasa a IX-a: „În primul rând, aș vrea să vă adresez tuturor un călduros <Bun venit> în Colegiul Național Militar <Ștefan cel Mare>! Și eu, și mulți dintre cei aflați în fața dumneavoastră am fost ca voi. Exigențele și standardele într-un liceu militar sunt ridicate. Dar pentru că munca stăruitoare învinge totul, vă îndemn să fiți conștienți de propria valoare, să vă ridicați la nivelul performanțelor obținute de-a lungul timpului de predecesorii voștri și să fiți mândri că studiați în această prestigioasă instituție de învățământ. Felicit bobocii din clasele a IX-a pentru performanța de a deveni elevi ai Colegiului Național Militar. Începutul de drum este dificil, întrucât presupune o schimbare radicală de mediu, depărtarea de cei dragi și încadrarea într-un program riguros”.

Printre momentele importante din cadrul ceremoniei amintim: mesajul Șefului Statului Major al Apărării, cuvântul reprezentantei claselor a XII-a - eleva plutonier adjutant Diana Gabriela Lepșa, cuvântul reprezentantului claselor a IX-a - Eliza Miruna Tudose, candidatul care a  obținut cea mai mare medie la examenul de admitere – 10.

 

·       Premierea șefei de promoție

 

Totodată, absolventei Daria Balahura, șefa promoției 2022 „Încoronarea de la Alba-Iulia-100”, i-a fost oferit trofeul de onoare al colegiului, de către locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Cristian Daniel Dan, în semn de recunoaștere și apreciere a rezultatelor obținute pe parcursul celor patru ani de studiu. Un moment de o deosebită importanță a fost și pensionarea prof. Traian Duminică, după o carieră didactică de 41 de ani, din care de 22 de ani a predat matematica în instituție.