Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași intervine în continuare cu utilaje proprii pentru degajarea DN 17 B, la Holda-Broșteni, unde căderile masive de piatră de pe versant au dus la oprirea circulației, ceea ce aduce mari deservicii pentru locuitorii din zona Crucea-Broșteni.

Deși nu se spune răspicat, mai toate autoritățile responsabile dau de înțeles că redeschiderea circulației ar fi periculoasă. Sau, altfel spus, nimeni nu-și poate asuma răspunderea de a deschide drumul, chiar și pe un sens.

Poliția Rutieră nu a dat aviz pentru redeschiderea circulației pe un singur fir.

”Având în vedere riscul crescut de noi prăbușiri de pe versant, soluțiile agreate vor trebui săaibăîn prim plan siguranța circulației, astfel încât sănu fie puse sub nicio formăîn pericol viețile omenești. În acest sens, recomandarea DRDP Iași pentru toți utilizatorii acestui sector de drum național este de a folosi rutele alternative avute la dispoziție. Vămulțumim pentru înțelegere”! a transmis DRDP Iași.

Direcția de Drumuri mai transmite căau fost demarate, concomitent, procedurile pentru achiziția lucrărilor de punere în siguranțăa corpului drumului, prin aducerea la starea inițială(montare de bariere dinamice, cu plase de retenție), dar și prin protejarea corpului drumului prin execuția unei structuri de tip polată(copertină). Asta presupune însă, evident, lucrări care se întind pe câteva luni de zile. 

Totuși, se caută soluții pentru redeschiderea circulației pe sectorul afectat, cu anumite restricții.