Alianţa Franceză din Suceava organizează o nouă sesiune de cursuri anuale de limba franceză destinate publicului larg sucevean, începând cu 3 octombrie 2022. Cursurile de franceză organizate de Alianța Franceză se adresează tuturor categoriilor de public și tuturor vârstelor – copii, adolescenți, adulți – după cum urmează: Le français, c’est facile! – cursuri de limba franceză pentru copii (7-10 ani), Le français au collège - cursuri de limba franceză pentru adolescenți (11-15 ani), cursuri de limba franceză generală pentru liceeni (16-19 ani), cursuri de pregătire pentru examenul DELF/ DALF, cursuri de franceză pentru adulți şi cursuri individuale, la cerere, pentru copii, adolescenți, adulți, cu un orar flexibil, în funcție de programul cursanților și al profesorului. Începând din anul 2022, toți cursanții Alianței Franceze din Suceava au acces gratuit pe platforma Culturethèque, o bibliotecă digitală care conține sute de cărți, benzi desenate, noutăți muzicale și filme în limba franceză, dar și documente didactice pentru învățarea acestei limbi.

Cursurile în format fizic se vor desfăşura la Școala Gimnazială Nr. 1 din municipiul Suceava, cu respectarea regulilor sanitare în vigoare. Înscrierile au loc în perioada 1 - 20 septembrie şi se fac exclusiv online. Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare, publicul poate consulta site-ul Alianței Franceze din Suceava https://afsuceava.ro/ sau contacta direct secretariatul Alianţei Franceze la adresa de mailaliantafrancezasv@gmail.comsau la numărul de telefon : 0737784074 (de luni până vineri, între orele 10.00-18.00).

Alianţa Franceză din Suceava are o echipă de profesori recunoscuți pentru profesionalismul lor, care utilizează manuale și metode actuale și interactive de învățare a limbii franceze, agreate de rețeaua Alianțelor franceze din România. Testele inițiale în vederea stabilirii nivelului de studiu sunt gratuite. În funcție de preferințe și de disponibilitatea lor, cursanții adulți pot opta atât pentru cursuri față în față, cât și pentru cursuri în regim online.