Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul Satului Bucovinean au avut, în luna august, 94.506 oaspeți, care au fost la cele două obiective din patrimoniul Muzeului Național al Bucovinei ca vizitatori sau ca participanți la evenimentele organizate în această perioadă: Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”; Cetatea de Rock a Sucevei; Basarabia salută Bucovina, cu cele două componente -spectacolul susținut de orchestra municipală de muzică populară a fraților Advahov și concertul maestrului Eugen Doga și Târgul Meșterilor Populari din Republica Moldova; Teatru la Cetate.

Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a declarat că la evenimente cel mai mare număr de oaspeți a fost la festivalul medieval – 29.466 de persoane. La concertele rock au fost 4.306 persoane, la concertele „Basarabia salută Bucovina” au fost 2.714 persoane, târgul meșterilor populari basarabeni a fost vizitat de 3.657 de persoane, iar la piesele de teatru de la cetate au fost 1.749 de spectatori. În total, numai la evenimente au fost 41.892 de persoane, deci aproape jumătate din numărul total de vizitatori din luna august. Directorul Ursu i-a amintit și pe cei 8.470 de vizitatori de la „Lume, lume… hai la targ!”, din 29-31 iulie, care a deschis seria evenimentelor estivale organizate de muzeu.

În ceea ce privește încasările din vânzarea biletelor în luna august, suma totală este echivalentul a 104.875 de euro, adică 503.403 lei, din care din vânzarea biletelor la festivalul medieval - 218.890 de lei, la rock – 22.415 lei, teatru – 9.398 de lei, „Lume, lume… hai la targ!”- 21.582 de lei. Menționăm că la concertele fraților Advahov și maestrului Eugen Doga accesul a fost gratuit, la „Lume, lume...” a fost preț de eveniment, 4 lei/ biletul, iar la celelalte oaspeții au plătit prețul biletului de vizitare a obiectivului respectiv, Cetatea de Scaun sau Muzeul Satului Bucovinean.