Autobuzele electrice produse de polonezii de la Solaris, așteptate de suceveni pentru a întregi parcul auto al TPL, au început să fie livrate.

Primul autobuz Solaris Urbino a ajuns la Suceava miercuri seara, a anunțat primarul Ion Lungu. Acesta a fost livrat direct la baza diviziei electrice a TPL, construită recent, în Burdujeni Sat, la capătul străzii Căpitan Grigore Andrei, unde se află zeci de stații de încărcare a autobuzelor electrice, spălătoriile și halele de întreținere.

Achiziția lotului de 15 autobuze electrice Solaris pentru municipiul Suceava s-a făcut printr-o amplă licitație, la nivel național, care a durat aproape doi ani, prin Ministerul Dezvoltării, iar contractele au fost semnate apoi cu fiecare administrație locală în parte.

Contractul pentru cele 15 autobuze electrice Solaris a fost semnat la jumătatea lunii aprilie 2021, pentru o valoare de 50.426.627,35 lei, inclusiv TVA, termenul de livrare stabilit fiind de 22 luni.

Furnizarea acestora se face la pachet cu 19 stații de încărcare a mașinilor electrice, dintre care 15 pentru încărcare lentă și 4 pentru încărcare rapidă.

În prezent, parcul auto electric al TPL Suceava este de 47 de autobuze și microbuze, urmând a ajunge la 62 cu cele 15 autobuze Solaris, de capacitate mare, care vor fi livrate treptat, cererea fiind foarte mare, la nivel național și internațional.