Un echipaj de poliție rutieră de la Gura Humorului, care acționa în control trafic cu radarul, marți seară, în comuna Păltinoasa, a înregistrat în jurul orei 19.15 un autoturism VW Passat care circula cu viteza de 125 de kilometri la oră în localitate. Viteza este evident mult peste limita legală (+75 de km/h), astfel că șoferul a fost oprit.

Polițiștii au constatat că la volan este un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Stulpicani, care conducea o mașină cu numere provizorii. Tânărul a fost informat că va fi amendat pentru depășirea limitei de viteză și i se va suspenda dreptul de a conduce pentru 90 de zile și i s-au solicitat și documentele personale și ale mașinii.

Polițiștii au constatat, în urma verificării autorizației provizorii, că autoturismul nu mai figurează înmatriculat.

Prin urmare, în acest caz s-a ajuns și la constatarea unei infracțiuni, nu doar a contravenției legate de depășirea limitei de viteză.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat,cercetările fiind continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului.