Ploaia din cursul nopții de marți spre miercuri, în combinație cu frigul, a făcut ca la primele ore ale dimineții de miercuri trotuarele din municipiul Suceava să fie acoperite de o pojghiță subțire de polei care i-a pus la grea încercare pe cei nevoiți să circule în prima parte a zilei. În numai jumătate de oră, de la 6.30 la 7.00, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au ajuns patru persoane care au căzut din cauza poleiului și au avut nevoie de îngrijiri medicale.  Până la amiază erau deja 18 persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 80 de ani, care ajunseseră la UPU cu diverse traumatisme, contuzii sau luxații în urma căderii pe gheață, conform celor declarate de purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici. 12 dintre pacienți aveau între 50 și 80 de ani. Printre victimele căderii pe gheață s-a aflat și un tânăr care s-a ales cu o fractură la picior, care îl va împiedica să dea luni examenul practic pentru obținerea permisului de conducere auto. „Era tare supărat, zicea că are programare din luna mai”, a povestit medicul. O altă persoană dintre cele care au ajuns de dimineață la spital a avut luxație scapulo-humerală, unii dintre pacienți au avut nevoie de imobilizare în bandaj gipsat, dar nici unul nu a necesitat internare în spital.

Contactat în legătură cu ritmul în care se acționează pentru îndepărtarea poleiului de pe străzi și trotuare în municipiul Suceava, viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat că se lucrează în tot orașul, dar suprafața pe care trebuie împrăștiat antiderapant este foarte mare.  „A plouat și a înghețat. În municipiul Suceava avem 1.393.965 de metri pătrați de carosabil și 229.864 de metri pătrați de trotuare”, a declarat viceprimarul.

Dacă materialul antiderapant se împrăștie manual, în mod evident milionul de metri pătrați de carosabil și cei peste 200.000 de metri pătrați de trotuare despre care vorbește viceprimarul nu au cum să fie acoperiți într-un timp foarte scurt pentru a se circula fără risc. Zecile de utilaje care au fost prezentate de administrația locală la momentul „suntem pregătiți pentru iarnă” n-au prea putut fi văzute pe străzi și trotuare la primele ore ale zilei de miercuri.