Echipa Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, formată din elev sergent Cosmin Dumitru Vișovan, elev caporal Rareș Mihail Pendus și elev Cătălin Bustihan, au obținut un rezultat bun la concursul de istorie „1 Decembrie 1918 - Ziua Națională a României”, de la Buzău.

Elevii coordonați de profesorul Petrică Ciocan s-au clasat pe locul II în secțiunea dedicată colegiilor militare.

„Istoria este un element cheie ce constituie atât un aspect vital pentru a cunoaște evenimentele din trecut, cât și pentru a ști cine suntem și ce poate să ne aducă viitorul”, a menționat elevul Cosmin Dumitru Vișovan.

La rândul său, elevii Rareș Mihail Pendus și Cătălin Bustihan au menționat că ”în acest sens putem afirma că armata are un istoric larg în a cultiva sentimentul colectiv de patriotism în rândul cetățenilor, așa cum afirma și Mareșalul Averescu: <Evident că aș fi foarte nenorocit dacă ar fi să trăiesc într-o altă țară decât aceea a strămoșilor mei. Dar tocmai aceasta m-ar îndemna ca să-mi pun toată nădejdea exclusiv în sentimentele de umanitate ale celor cu care eu sau înaintașii mei am venit să conviețuiesc>”.

Concursul, organizat de fundația „Mareșal Alexandru Averescu”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie „Getica” și Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu”, precum și cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, a avut loc la Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” de la Boboc în perioada 18-20 noiembrie.