Municipalitatea suceveană va beneficia de finanțări europene în valoare de peste 2,25 milioane de lei, pentru creșterea eficienței energetice la nivelul clădirii principale a Domeniului Public și la nivelul clădirii Cantinei de Ajutor Social, de lângă Piața Mare.

Semnarea celor două contracte pe P.N.R.R. a fost făcută de către viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, la sediul Direcției Generale de Implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Proiectele vin în completarea celor șapte contracte semnate deja pe Componenta 5 - Valul Renovării, runda I.

Valoarea contractelor este de 2.250.531,44 lei cu TVA, iar valoarea tuturor proiectelor semnate până în prezent este de 106.206.936 lei cu TVA”, a declarat Lucian Harșovschi.

Creșterea eficienței energetice a clădirilor se realizează prin lucrări precum: izolare termică pentru fațade, termo-hidroizolare acoperișuri, soluții de ventilare naturală, modernizarea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate și înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED, scopul fiind cel de a reduce consumurile energetice din surse convenţionale.

Mai mult, pe Componenta 10 - Fondul Local, urmează a fi semnat și proiectul “Sistem de transport public ecologic metropolitan - etapa I” - valoare acestuia este de 114.483.148,06 lei cu TVA, prin care vor fi cumpărate 50 de autobuze electrice, care vor asigura transportul public în zona metropolitană Suceava.