Un bărbat din municipiul Suceava a fost condamnat la 16 ani și 4 luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat de faptul că și-a agresat sexual două fiice vitrege minore, dar și un băiat, de asemenea minor. Pedeapsa dictată la adresa lui Vasile Buga este definitivă după ce magistrații de la Curtea de Apel Suceava au respins apelul formulat de agresor față de soluția de condamnare la aceeași pedeapsă de la Judecătoria Suceava. Bărbatul a fost arestat în luna noiembrie a anului trecut, iar acum se află în continuare în spatele gratiilor, în Penitenciarul Botoșani. El a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de viol, agresiune sexuală și rele tratamente aplicate minorului, victime fiind două fetițe și un băiețel, copiii concubinei celui arestat.

Vasile Buga, în vârstă de 45 de ani, este acuzat că a abuzat de copiii săi vitregi, de la vârste de 10 și 13 ani. Procurorii au adunat probatoriu cu privire la trei fapte de viol față de una dintre fete. Bărbatul este acuzat de trei fapte de agresiune sexuală și față de băiatul concubinei sale. Faptele ar fi ceva mai vechi, din perioada 2018-2019, iar după ce suspiciunile au ajuns la urechile polițiștilor a început o anchetă care a dus la concluzia că există suficiente elemente care să confirme că în familie s-au produs fapte de o gravitate extremă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului în luna noiembrie a anului trecut, iar Judecătoria Suceava a emis mandat de arestare pentru 30 de zile, care a fost ulterior prelungit.