Conducerea LPS Suceava și-a premiat elevii cu cele mai bune performanțe obținute pe plan sportiv în acest an într-un cadru festiv, în sala „Dumitru Bernicu”, care a fost plină până la refuz. Oficiată de directorul Ciprian Anton, în prezența primarului Ion Lungu și a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, Grigore Bocanci și Marius Colțuneac, festivitatea de premiere de marți i-a evidențiat pe cei mai buni sportivi de la cele șapte secții ale instituției de învățământ sucevene, este vorba de Teofan Iustinian Hirghiligiu (handbal), Sebastian Burlacu (fotbal), Ioan Verciuc (volei), Ștefania Victoria Horodnic (atletism), Andrei Cozmin Andrian (natație), Gavril Dedu (lupte) și Cristi Constantin Bilauca (rugby).

„Țin să mulțumesc oaspeților noștri de seamă pentru faptul că au onorat invitația de a fi alături de elevii de la LPS în aceste momente de bilanț. A fost un an fructuos pentru noi din punct de vedere sportiv, așa că atât performerii noștri, cât și profesorii lor merită felicitări. Nu ne rămâne decât să muncim la fel de mult, astfel încât anul 2023 să fie și mai bun”, a declarat directorul LPS Suceava, Ciprian Anton.

În alocuțiunea sa, primarul Ion Lungu i-a asigurat pe toți cei prezenți de susținerea municipalității sucevene.

„Îl felicit pe directorul Ciprian Anton pentru ceea ce a realizat la Liceul cu Program Sportiv. După cum știți, Primăria sprijină an de an toate ramurile sportive și așa vom proceda în continuare. Dacă sunt aici, în fața voastră, înseamnă că sunt iubitor de sport, așa că vom prinde și în bugetul pe anul viitor sume semnificative pentru activitatea sportivă. Nu-mi rămâne decât să vă urez tuturor „La Mulți Ani!” și vă asigur că beneficiați de tot sprijinul municipalității și al meu personal”, a precizat edilul Sucevei.

De asemenea, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înființarea Liceului cu Program Sportiv din Suceava au fost premiate toate cadrele didactice, dar și personalul nedidactic din cadrul unității de învățământ.

 

Topurile celor mai buni sportivi de la LPS Suceava în anul 2022:

Handbal:

1. Teofan Iustinian Hirghiligiu

2. Maria Chiriliuc

3. David Poenaru

Fotbal:

1. Sebastian Burlacu

2. Ștefan Valentin Petraru

3. Alexandru Ionescu

Volei:

1. Ioan Verciuc

2. Ionuț Alexandru Andrușcă

3. Luca Ghiuță

Atletism:

1. Ștefania Victoria Horodnic

2. Matteo Strelciuc

3. Alessia Pintrijel

Natație:

1. Andrei Cozmin Andrian

2. George Răzvan Chechiriț

3. Nicolae Hlade

Lupte:

1. Gavril Dediu

2. Andreas Olteanu

3. Paul Alexandru Moroșan

Rugby:

1. Cristi Constantin Bilauca

2. Ionuț Cucoș

3. Daniel Alexandru Hostiuc.