Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în județ sunt investiții de peste 100 de milioane de euro prin proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirilor și pentru construcția de creșe. Prezent marți la Fălticeni la inaugurarea primei „creșe verzi” care a fost construită din fonduri europene prin PNRR, printr-un program al Ministerului Dezvoltării, Gheorghe Flutur a evidențiat faptul că acest program debutează la nivel național în județul Suceava.

„În primul rând este un pionierat. Programul guvernamental debutează aici, în județul Suceava, la Fălticeni, unde avem o creșă construită în timp record, de trei luni și trei săptămâni. Pe meleagurile lui Ștefan cel Mare, Voronețul a fost construit, după legende, în trei luni și trei săptămâni. Este de lăudat ministerul, dar și Compania Națională de Investiții, proiectanții și constructorii”, a spus Flutur.

El a adăugat că județul Suceava are cinci creșe prin program guvernamental, valoarea proiectelor fiind de circa 13 milioane de euro. De asemenea, șeful administrației județene a spus că în județ se vor mai construi încă 15 creșe pe un subprogram pe domeniul învățământului. „Sunt creșe și în mediul urban, și în mediul rural. În total noi avem 20 de creșe cu proiecte în derulare, cu valoarea de 48 de milioane de euro”, a arătat Gheorghe Flutur.

El a ținut să precizeze că împreună cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat un proiect pe fonduri europene, finanțat prin PNRR, pentru anveloparea termică a sediului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, pe componenta „Valul renovării”. Flutur a spus că pe această componentă a PNRR, în județ sunt aprobate proiecte în valoare de 53 de milioane de euro. „În total sunt 22 de proiecte, din care 13 sunt pe clădiri publice, așa cum este și sediul Direcției de Protecția Copilului și mai sunt nouă pe programe de anvelopare locuințe, în special pentru blocuri. Deci numai în județul Suceava Ministerul Dezvoltării are în derulare pe cele două programe creșe și proiecte de peste 100 de milioane de euro. Asta înseamnă ceva și mă bucur foarte mult că județul Suceava se schimbă la față în fiecare zi cu aceste investiții”, a încheiat Gheorghe Flutur.