Redacția Monitorului de Suceava a fost colindată marți, 20 decembrie 2022, de un grup de elevi de la de la Şcoala Gimnazială Stulpicani, elevi din clasele a VI-a B și din clasa a VII-a B.

Însoţiţi de profesoara Ana Maria Șutac, care s-a ocupat de organizarea grupului, și de profesoara Marinela Bolohan, elevii au cântat colinde tradiţionale, dar au prezentat și obiceiuri de Anul Nou: Jocul caprei și Jocul ursului. Colindătorii ne-au încântat şi cu ţinuta lor, cu costumele populare pe care le-au purtat, costume tradiționale din zona pe care o reprezintă. S-a remarcat elevul Ionuț Daniel Popa, cu o voce deosebită, care este pregătit de prof. Maria Macovei de la Gura Humorului.

Profesoara Ana Maria Șutac ne-a spus că elevii nu au avut foarte mult timp la dispoziție pentru a se organiza și a alege colindele și obiceiurile de Anul Nou pe care le vor prezenta gazdelor, în pragul sărbătorilor de iarnă, doar că și-au dorit foarte mult să ducă mai departe acest obicei, al colindatului, așa că nimic nu li s-a părut prea greu. „Vrem să vestim Naşterea Domnului cu frumoasele colinde pe care le-am păstrat din generaţie în generaţie. În zona noastră și obiceiurile de Anul Nou sunt bine păstrate și este păcat să nu le arătăm și altora”, a precizat profesoara Ana Maria Șutac. Colindătorii au fost răsplătiți de gazde cu colăcei și portocale, după cum este obiceiul.