Chiar dacă prestatorul de utilități din municipiul Rădăuți, SC Servicii Comunale SA, a început furnizarea energiei termice în casele localnicilor conectați la rețeaua termică a municipiului încă din 3 octombrie, rădăuțenii au suferit din cauza lipsei căldurii încă de atunci. Problemele au apărut pentru că unul din cele două cazane, de la centrala termică a municipiului, a fost în reabilitare, condiții în care a funcționat numai unul dintre acestea, ceea ce a dus la temperaturi de 15-16 grade Celsius în apartamente, mai mult, la furnizarea apei calde după un program de trei ore pe zi. Potrivit celor afirmate de primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, lucrările la cazan vor fi finalizate zilele următoare, iar din weekend furnizarea energiei termice în casele rădăuțenilor va intra în normalitate.

„Pe 22 decembrie vor fi executate probe de presiune, pe 23 seara se va merge la prima treaptă pentru stabilizarea căldurii în apartamentele rădăuțenilor, la interval de șase ore va fi a doua treaptă, iar după alte șase ore a treia treaptă. Deja de la treapta a doua se va simți o creștere de temperatură în locuințe, practic în ajunul Crăciunului va fi temperatură optimă în case. Trebuie de înțeles că energia termică nu se poate activa la maximum încă din start, așa cum spuneam urmează probele de presiune pentru a verifica instalația, se lucrează în același timp la cămășuirea acelui cazan, însă e important să știm că nu puteam da drumul căldurii la maximum de la start pentru că atunci am avaria toată instalația. Sunt de etapele de șase ore și când vom ajunge la a treia treaptă va fi maximum de căldură, așa cum ne dorim. În concluzie, de pe 23 se va simți căldură în case, iar de pe 24 decembrie va fi normalitate”, a declarat marți Bogdan Loghin.

Trebuie precizat căla rețeaua centralizată a municipiului Rădăuți sunt conectate peste 4.200 de apartamente, 134 de agenți economici și 13 instituții de stat.