Echipa de rugby CSM Bucovina Suceava are sâmbătă, 22 aprilie, primul meci de pe teren propriu din sezonul 2023 al Ligii Naționale de Rugby contra unui adversar tradițional, RC Bârlad. Meciul se joacă de la ora 11.00, la terenul Unirea, iar publicul iubitor de sport este invitat să fie alături și de echipa de rugby.

Sucevenii au jucat în acest an un singur meci, pierzând în deplasare derbiul Bucovinei cu Rugby Club Gura Humorului, iar acum evident că speră la un meci mai bun și la o victorie, deși oaspeții pornesc favoriți.

Antrenorul-jucător Marcel Crețuleac se bazează totuși pe un lot competitiv, având noutăți importante față de sezonul trecut.

Astfel, cinci tineri jucători de la LPS Suceava, de la echipa de rugby U 18 au dublă legitimare și își vor face debutul la seniori. Este vorba de Lucian Godroman, Vlad Timofte, Răzvan Muha, Daniel Hostiuc și Gabriel Plăcintă.

Marcel Crețuleac a ținut să mulțumească pentru sprijin și înțelegere conducerii LPS  Suceava și antrenorului Codrin Prorociuc.

Alte noutăți sunt Teodor Clapon, un tânăr jucător de la CSȘ Unirea Iași, fiul antrenorului Claudiu Clapon, care în trecut a evoluat pentru Suceava și moldoveanul Vitalie Bulat, din Soroca, jucător etapa trecută la CSU Alba Iulia.