Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava a organizat, vineri, o bursă de locuri de muncă destinată etnicilor romi de la Dolhasca, iar organizatorii spun că au rezultate preliminare promițătoare. Orașul Dolhasca nu a fost ales întâmplător, aici fiind o numeroasă comunitate romă, cea de la Gulia. 

Astfel, 70 de etnici romi au fost selectați pentru al doilea interviu de angajare, de către cei 6 angajatori prezenți la târgul de locuri de muncă de la Dolhasca. Alți 111 romi au fost înscriși la cursuri de calificare.

La mini-bursa de vineri de la Dolhasca au fost prezenți angajatori cu oferte în meserii din domeniul fabricării construcțiilor metalice, curățeniei și îngrijirii clădirilor, al alimentației publice și al cateringului.

”Lipsa experiențelor pozitive în angajarea etnicilor romi și stereotipurile persistente sunt parte din realitățile locale, dar și provocări pentru schimbări benefice, la care ne dorim să fim și noi parte”, au transmis cei de la AJOFM Suceava.

Organizatorii au transmis mulțumiri partenerilor în organizarea evenimentului, Prefectura Suceava, Primăria Dolhasca, Partida romilor, Institutul Bucovina și expertului local pe probleme de romi.