Firma suceveană Autotehnorom, liderul consorțiului care a câștigat din nou licitația privind modernizarea capitală a celor două loturi de drumuri județene din Suceava din cadrul Axei Rutiere Suceava – Iași, se apropie cu pași repezi de finalizarea modernizării DN 29D Botoșani – Ștefănești.

Conform documentelor oficiale, firma suceveană este în grafic cu lucrarea, nu înregistrează întârzieri și a primit a patra certificare pozitivă pentru lucrarea din Botoșani.

Managerul Autotehnorom, omul de afaceri sucevean Ioan Vasile Rîpan, a ținut să transmită mulțumiri echipei care lucrează și supervizoarei Dorina Tiron pentru implicare, determinare și profesionalismul de care toată lumea a dat dovadă.

Practic, de acum încolo toată atenția firmelor din consorțiul Autotehnorom se îndreaptă spre lucrarea care va începe la Suceava.

Reamintim că Autotehnorom a câștigat licitația privind reluarea lucrărilor de pe loturile Suceava – Dolhasca, respectiv lotul Suceava – Liteni (Moara) – Todirești – Dărmănești.

Pe 24 aprilie urmează a fi semnat contractul privind reluarea lucrărilor, următoarele etape fiind ordinul de începere și predarea amplasamentului.

”Partea de lucrare pe care o mai avem la Botoșani nu va afecta în vreun fel lucrarea pe care o începem la Suceava. Tragem tare, cu toate eforturile, pentru a începe să lucrăm pe loturile din Suceava imediat ce se va semna ordinul de începere și ne va fi predat amplasamentul” , a declarat Ioan Vasile Rîpan.

El a subliniat că organizările de șantier de la Liteni și Dărmănești sunt pregătite, cu stații de asfalt, stație de batoane, agregate și restul materialelor în padocuri.  

Așadar, sunt toate premisele ca de luna viitoare să vedem și mișcări efective pe șantier.

Pe lotul 1 Suceava-Udești-Liteni-Dolhasca (drumul județean 208A, pe care situația este cea mai critică) stadiul de realizare al lucrării este de 42% în timp ce pe Lotul 2 Suceava  - Liteni, Stroiești, Costâna, Dărmănești E85 stadiul de realizare anterior sistării contractului este de 25%.

Este așadar destul de muncă, șantierul de pe cele două loturi însumând 75 de kilometri de drum județean, însă managerul Autotehnorom dă asigurări că există suficiență forță de muncă pentru ca lucrarea să fie finalizată în termenul de 15 luni de zile de la semnarea contractului. 

Așadar, zecile de mii de suceveni care așteaptă această lucrare au motive reale să creadă că în vara anului viitor vor circula pe porțiuni de drum județean de foarte bună calitate.