Peste 500 de oameni, îmbrăcaţi în straie populare, care mai de care mai frumoase, ca la o adevărată paradă a portului popular autentic, au participat, în a doua zi de Paște, la „Balul Huțanilor”, ediția a III-a, de la Vila Lulu din Vatra Moldoviţei.

Iniţiatoarea acestei manifestări, cunoscuta interpretă de muzică populară Angelica Flutur, a reușit și în acest an să aducă pe scenă artiști îndrăgiți, în jurul cărora să vină oameni din zonă, din țară, dar și de peste hotare, pentru a se bucura de muzică, dans și voie bună.

Invitați speciali au fost Alexandru Brădățan și Diana Lungu, dar au mai susținut câte un program artistic Liliana Ursachi, Ana Maria Roman, Dorel Crainiciuc, cu toții acompaniați de Taraful Florin Mucea. Au fost la petrecere huțani din mai multe zone ale Bucovinei, oameni din țară, veniți de la Iași, București, Timișoara etc, români din afara granițelor, care și-au luat din timp bilete de avion pentru a ajunge la Balul Huțanilor, frați români de la Cernăuți etc.

Nu au lipsit de la eveniment prof. Ilaria Puşcă, coordonatoarea Ansamblului folcloric „Gura Izvorului”, scriitorul Casian Balabasciuc, dar și Ancuța Bodnar, campioana olimpică la canotaj, care, împreună cu întreaga familie, s-a bucurat de o un eveniment bine organizat, care a adus bucurie și împlinire pentru toți participanții.

S-a dansat până în zori, iar gazda evenimentului,Angelica Flutur, a ciocnit ouă roșii cu cei toți cei prezenți. Artista i-a servit pe invitați cu cozonac și pască, așa cum estre tradiția de Paște. „Mulțumesc din toată inima tuturor pentru prezență, dragoste, costum popular și voia bună. <Balul Huțanilor> este o bucățică a sufletului și a satului meu natal”, a spus Angelica Flutur.

 

·        Artista Georgiana Lobonț din Ardeal, invitată la Balul Primăverii” de la Vicovu de Jos

 

În a treia zi de Paște, 18 aprilie 2023, la Palatul Regal de la Vicovu de Jos a avut loc „Balul Primăverii”, un eveniment la care au fost prezente sute de persoane. Invitata specială a balului, aflată pentru prima dată la un eveniment în Bucovina, a fost Georgiana Lobonț. Tânăra artistă  din Ardeal s-a născut într-o familie care iubește muzica populară. A început să cânte la vârsta de 4 ani, când a urcat prima dată pe o scenă în cadrul concursului „Tip Top Mini Top”. A absolvit Școala populară de arte de la Cluj și a fost 12 ani colaboratoare la Ansamblul „Tradiții” din Cluj-Napoca. S-a lansat cu adevărat în muzica populară în anul 2005, pe scena Tezaurului Folcloric. Primul ei album de muzică populară l-a lansat în anul 2010 și se intitulează „Mi-o spus frunza fagului!”.
În noiembrie 2017, a lansat cel de-al doilea album „Vin nuntașii după mine” melodie care i-a adus cel mai mare succes, alături de „Bârgăuanul” și „Jupâneasa”. Publicul a fost foarte entuziasmat de prezența artistei la Vicovu de Jos, de repertoriul ales și prezentat în cadrul spectacolului. Publicul s-a încins în hore și bătute, a cântat și chiuit, a dansat. Pe scenă s-au aflat și Taraful Florin Mucea, care a cântat alături de Georgiana Lobonț și orchestra ei. Lumea s-a prins în joc și a dansat „Bătrăneasca”,  „Sadău”,  „Bălăceana”, specifice Bucovinei, iar artista populară din Ardeal a venit cu repertoriul din zona ei, care a completat perfect programul din cadrul Balului Primăverii: cântec, dans și voie bună.

În perioada următoare, Taraful Florin Mucea va participa, alături de artiștii Angelica Flutur, Grigore Gherman și Diana Lungu, pe 22 aprilie 2023, la Balul Primăverii de la Torino. Florin Mucea este invitat și la Londra, pe 29 aprilie 2023, unde va susține un concert cu taraful pentru românii din Diaspora (Disco – Bal), alături de artiștii Marius Zgâianu, Daniela Gyorfi și Diana Lungu.