Cantina socială deschisă la Storojineț de scriitorul bucovinean Ioan T. Lazăr va primi sprijin și din partea Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România, prin președintele acesteia, prof. univ. dr. Ioan Cărmăzan, Ioan Cărmăzan, regizor, scenarist, scriitor.

Sărbătorile Sfinte ale Paștilor au deschis nu numai inimile cineaștilor, ci și pungile lor, a spus Ioan T. Lazăr. „Și dacă au văzut bunii și dragii mei colegi de la Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film (UARF) că eu, nu prea bogat în arginți, dar larg la inimă, bag adânc mâna în buzunar și dau masă caldă românilor (bucovineni) săraci din Storojineț (Ucraina), președintele Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film, dl. prof. univ. dr. Ioan Cărmăzan, împreună cu ceilalți membri ai uniunii, fără să stea prea mult pe gânduri, au hotărât ca, la vreme de iarnă, când bate crivățul și gerul, să ofere o masă caldă pentru 1.000 de români bucovineni din Ucraina (raioanele Storojineț și Cernăuți)”, ne-a povestit bucovineanul, dând un citat din ceea ce i-a transmis prof. univ. dr. Ioan Cărmăzan: „Suntem toți alături de tine și fapta ta pilduitoare, I.T. Lazăr, și cu drag vom da de mâncare la 1.000 de suflete nevoiașe. Căci frați ai noștri sunt și vor rămâne în veci, iar pâinea de pe masa noastră va fi și pâinea lor”.

Acțiunea umanitară se va face prin pr. Gheorghe Covalciuc, paroh la Biserica Română „Sf. Gheorghe” din Storojineț, președinte al Fundației Bunavestire Bucovina, care urmează să semneze contractul de finanțare cu UARF.

Ioan T. Lazăr, bucovinean, născut și crescut în comuna Putna, dar care acum locuiește la București, președinte al Fundației „Renașterea bucovineană”, a deschis anul trecut o cantină pentru persoanele foarte sărace din Raionul Storojineț din Ucraina, pentru ca acestea să treacă mai ușor peste această perioadă. Dacă și alți români, persoane particulare, instituții sau ONG-uri doresc să ajute, „ca să mărim numărul celor care beneficiază de o masă caldă zilnic”, vă punem la dispoziție numărul de cont și datele de identificare ale Fundației „Renașterea bucovineană”: Adresa: București, str. Râmnicu Vâlcea nr. 3, bl. 4, ap. 2, sect. 3 CIF: 22669376 Tel/Mail: 0770189439 - dl. Ioan T. Lazăr; renasterea.bucovineana@yahoo.comlazartioan@yahoo.com Cont IBAN: RO48BTRLRONCRT00G9469102, deschis la Banca Transilvania, București.